Aanbod

Zeven sociale ondernemingen hebben hun krachten gebundeld om een uitgebreid pakket van producten en diensten aan te bieden voor bedrijven die moeten voldoen aan hun Social Return on Investment (SROI)-verplichtingen. Deze samenwerking maakt het mogelijk om een gevarieerd aanbod te presenteren, dat speciaal is afgestemd op de behoeften van organisaties die sociale waarde willen creëren en tegelijkertijd hun maatschappelijke verantwoordelijkheden willen vervullen.

Door deze collectieve inspanning bieden de ondernemingen een scala aan oplossingen die kunnen variëren van duurzame productleveranties tot diensten die bijdragen aan de werkgelegenheid en participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Of je nu op zoek bent naar mogelijkheden om je SROI-doelstellingen te halen of naar partnerschappen die bijdragen aan inclusiviteit en duurzaamheid, dit aanbod heeft alles in zich.

Wil je meer weten over hoe jouw bedrijf kan profiteren van deze samenwerking? Neem dan contact op met een van de betrokken sociale ondernemingen en ontdek hoe je jouw SROI-strategie kunt versterken met een positieve impact op de samenleving.

Heilige Boontjes – koffie met impact

Onze impact maken we door het bieden van een veilige leerwerkomgeving voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze werken samen aan het ontwikkelen van hun talenten en realiseren van hun dromen. Na het traject zetten we hen duurzaam uit richting betaald werk of een opleiding, waardoor ze uit de uitkering geraken. Ruim 30 jongeren werken full of part time bij de Heilige Boontjes. Dus we leiden niet alleen op maar stellen jongeren ook te werk. Hierdoor maken we terecht koffie met impact!

Heilige Boontjes is zonder twijfel de meest gerse koffietent van Nederland, waar je niet alleen geniet van een (h)eerlijke kop koffie, maar ook bijdraagt aan een betere toekomst voor jongeren en koffieboeren. Wanneer je bij ons een bakkie pleur bestelt, wordt deze met liefde bereid en altijd geserveerd met een glimlach. Maar dat is nog niet alles: jouw kopje koffie heeft een impact die veel verder gaat dan je misschien denkt.

Bij Heilige Boontjes geloven we in het geven van kansen aan jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Via ons leerwerktraject begeleiden we jaarlijks 25 Rotterdamse jongeren in het bouwen aan hun toekomst. We bieden hen een veilige en ondersteunende omgeving waarin ze werkervaring opdoen, vaardigheden leren en zelfvertrouwen opbouwen. Zo helpen we hen om weer grip te krijgen op hun leven en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Maar onze betrokkenheid gaat verder dan alleen het ondersteunen van jongeren. Heilige Boontjes streeft er ook naar om bij te dragen aan klimaatdoelen en duurzaamheid. Onze bedrijfswagen is uitgerust met de nieuwste milieuvriendelijke technologieën en we proberen onze ecologische voetafdruk te verkleinen door ons karton en papier te recyclen. Bij verbouwings- en bouwtechnische werkzaamheden maken we zoveel mogelijk gebruik van gerecycled materiaal. Bovendien vervoeren we, waar mogelijk, onze producten met een elektrische bakfiets.

Daarnaast werken we samen met onze partners van Maas om koffiedik te recyclen. Onze jongens en meiden rijden langs klanten waar Heilige Boontjes of Maas-koffieautomaten staan om de gebruikte koffie op te halen. Deze koffie wordt vervolgens hergebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het maken van compost of biobrandstof. Op deze manier dragen we niet alleen bij aan een circulaire economie, maar creëren we ook bewustzijn over duurzaamheid en milieuvriendelijk ondernemen.

Kortom, Heilige Boontjes is veel meer dan een plek waar je geniet van een lekker bakkie. Het is een plek waar koffie, kansen, en klimaatbewustzijn hand in hand gaan. Door bij ons een kop koffie te drinken, help je jongeren aan een betere toekomst en ondersteun je duurzame initiatieven, zowel lokaal als wereldwijd. Kom langs en proef de impact!

lees meer >

Impactgebieden

Arbeidsparticipatie, Armoedebestrijding, Circulariteit & Duurzaamheid, Sociale Cohesie

Branches

Horeca

Certificering sociaal ondernemen

Code sociaal ondernemen, Erkend door WSPR, PSO30+

Galileo IT services

Galileo IT services is een IT bedrijf en een sociale onderneming, met focus op mensen met neurodiversiteit. We bieden mensen een veilige en prettige werkomgeving waarin zowel persoonlijke alsook vakinhoudelijke ontwikkeling en groei het doel is. Daarbij wordt rekening gehouden met ieders ambities, mogelijkheden en onmogelijkheden.

Onze diensten zijn:

  • WordPress webdevelopment
  • Flutter appdevelopment
  • Hosting en beheer van WordPress websites en Flutter apps
  • SEO
  • Leerwerktrajecten voor WordPress web-, Flutter app development, Python- en C# software ontwikkeling.
  • Detachering van WordPress web-, Flutter app, Python en C# software developers

Galileo IT services biedt leerwerktrajecten aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, met name neurodiversen. In samenwerking met het UWV of het Werkplein van gemeentes worden kandidaten geselecteerd die opgeleid willen worden tot designer en/of WordPress -, Flutter-, Python of C# software ontwikkelaar. De enige voorwaarde is dat de medewerker intrinsiek gemotiveerd is om te werken en affiniteit heeft met IT ontwikkeling. 

Bedrijven met een behoefte aan IT personeel kunnen nauw met Galileo samenwerken om zeker te stellen dat kandidaten na afronding van het traject voldoen aan de criteria om in vaste dienst te treden bij die bedrijven. 

lees meer >

Impactgebieden

Arbeidsparticipatie, Armoedebestrijding, Sociale Cohesie

Branches

ICT, Media en communicatie, Onderwijs en training, Zakelijke dienstverlening

Certificering sociaal ondernemen

Erkend door WSPR, PSO30+

Textielmakers – wij maken het

Bij ons kunnen mensen weer wennen aan werk. Daarin hebben we een voorkeur voor mensen met neurodiversiteit (autisme, dyslexie, ADHD, LVB, laag iq e.d.) en (vaak) een achtergrond met dakloosheid, thuisloosheid, detentie, verslaving. We leren hen weer werknemersvaardigheden en met een volgende stap naar een werkplek die ze duurzaam volhouden. Dat doen we door zinvolle taken met echte klanten. Waar passend krijgen mensen bij ons een betaalde baan.

Textielmakers is een naaiatelier en printshop. Om een idee te geven van wat we doen:

  • Reparatie van je bedrijfskleding
  • Upcycling van oude banners of broeken
  • Het maken van zitzakken van oude zeilen
  • Kleine badges van nieuw werk voor lokale ontwerpers
  • Bedrukken van nieuwe en bestaande producten met een print

Het is voor ons een eerste stap in het sluiten van de cirkel rond textiel. We werken toe naar een bedrijf waarin we afgedankt textiel via een proces van vervezelen, spinnen, weven, snijden en confectie weer terugbrengen naar een nieuw lokaal product. Wij richten ons daarbinnen op het mogelijk maken van een kwalitatief hoogwaardig proces en verbinden lokale productie van textiel met de moderne mogelijkheden van ICT.

lees meer >

Impactgebieden

Arbeidsparticipatie, Armoedebestrijding, Circulariteit & Duurzaamheid, Energietransitie, Sociale Cohesie, Zorg & Welzijn

Branches

ICT, Industrie, Media en communicatie, Water en afval, Zakelijke dienstverlening

Certificering sociaal ondernemen

Erkend door WSPR