SROI

Samenwerken met 010kwadraat: de sleutel tot het nakomen van SROI-verplichtingen

Bedrijven die een aanbesteding hebben gewonnen hebben vaak een Social Return On Investment (SROI) verplichting opgelegd gekregen vanuit de aanbesteder. De invulling van je SR verplichtingen kan je als bedrijf zelf doen. Dit kan onder andere door het aannemen van een medewerker met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Het kan ook veel makkelijker. Kies voor 010kwadraat. Wij zorgen dat jij aan je SR verplichtingen voldoet.

SR is een instrument vanuit de overheid. SR heeft als doel dat je als opdrachtnemer een bijdrage levert aan de maatschappij. Bij inkoop- en aanbestedingstrajecten staat in je contract dat je een bepaald bedrag of percentage van de opdracht moet besteden aan SR. Zo krijgen mensen uit kwetsbare groepen meer kans op een baan.

Steeds meer bedrijven zetten zich in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en willen hun SROI-verplichting (Social Return on Investment) op een betekenisvolle manier invullen. Een effectieve manier om dit te doen, is door samen te werken met sociale ondernemingen die zijn aangesloten bij 010kwadraat. Deze impact ondernemingen bieden een uitgebreid assortiment van diensten en producten, zoals:

  • IT diensten
  • Textiel
  • Hout
  • Koffie
  • Taal en skills training
  • Detachering

Door samen te werken met deze impact ondernemingen, kunnen bedrijven op een zinvolle manier invulling geven aan hun SROI-verplichting en tegelijkertijd bijdragen aan een inclusieve samenleving.

Creëer kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Een samenwerking met sociale ondernemingen heeft een direct positief effect op de werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door diensten of producten af te nemen bij deze impact ondernemingen, dragen bedrijven bij aan het creëren van banen en ontwikkelingsmogelijkheden voor deze doelgroep. Zo snijdt het mes aan twee kanten: bedrijven voldoen aan hun SROI-verplichting en geven tegelijkertijd mensen die moeilijk aan werk komen een kans op de arbeidsmarkt.

“Door samen te werken met sociale ondernemingen, kunnen bedrijven hun maatschappelijke impact vergroten en een positief verschil maken in de samenleving.” – 010kwadraat

Een win-win situatie

Sociaal ondernemen is niet alleen goed voor de maatschappij, maar ook voor het bedrijfsleven. Door in zee te gaan met sociale ondernemingen, kunnen bedrijven:

  • Hun MVO-doelstellingen behalen
  • Invulling geven aan hun SROI-verplichting
  • Een positief imago uitdragen
  • Bijdragen aan een inclusieve samenleving

Het is een win-win situatie waarbij zowel het bedrijfsleven als de maatschappij profiteert. Samenwerken met sociale ondernemingen is dé manier om op een betekenisvolle manier invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Neem vandaag nog contact op

Bent u geïnteresseerd in een samenwerking met de sociale ondernemingen van 010kwadraat? Neem dan vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Samen kunnen we werken aan een inclusieve samenleving waarin iedereen een kans krijgt om zich te ontwikkelen en bij te dragen.

Contact